pátek 5. srpna 2011

Máme byt!

Domluvení jsme na něm byli vlastně už od minulého týdne (sorry, že jsem vám nic neřekla, ale nechtěla jsem nic zakřiknout), dnes jsme "jen" konečně zařídili papírování a dostali klíče. Po zběžné inspekci už stačilo jenom si postěžovat, že se v kuchyni nenachází ani jeden zástupce kuchyňského náčiní souhrnně označovaného jako příbor, "frying pan" vypadá, jako by na ni někdo několik let intenzivně škvařil kobylky a ve volném čase rýžoval zlato, a místo zámku od koupelny je nepříliš elegantní černá díra... a nic nebránilo tomu začít bydlet.

Pokud by ovšem v bytě byly lůžkoviny, což nejsou, takže ještě jednu noc spíme v našem dočasném "so-called luxury appartmentu" a zítra si uděláme velký výlet do IKEA. Máme byt s výhledem na futuristicky šišoidový stadión Aviva, s krásným nábytkem v kombinaci tmavého dřeva a lilkově barevného čalounění (ten odstín jsem si nevymyslela, to je v nájemní smlouvě!), jednou větší a jednou menší ložnicí s pomilováníhodnými skříněmi přes celou stěnu a doufáme, že se nám v něm bude dobře bydlet.

Krapet naštvaná jsem byla jenom ohledně stavu kuchyně - upatlaná madla i dvířka skříněk, toustovač zadrobkovaný tak, že by ho vyčistilo snad jenom ponoření do mraveniště... ještě budu muset přemýt všechno nádobí a vymýt vnitřky skříněk a pak to snad půjde. Aspoň že koberec, který je po celém bytě s výjimkou kuchyně a koupelen, před nastěhováním vyčistili. (Kuchyňský stůl je naštěstí vzápětí za kuchyní, takže doufám, že hrozba pobryndání nebude moc velká.)

Stinnou stránkou přestěhování je, že UPC nám zavedou pravděpodobně (až) někdy během týdne, takže se možná na několik dnů odmlčím. Ono se stejně nebude dít nic zajímavého - zabalení, vybalení, zařizování, uspořádávání a zabydlování...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Když budete komentovat bez přihlášení, vyplňte prosím aspoň jméno :)