sobota 28. července 2012

Oncall brunch

Minulou neděli byli tři ze čtyř členů naší česko-slovenské enklávy takzvaně oncall, tj. měli pohotovost, kdyby nastal průšvih. Včetně Lvíčka. Jiný oncallista, Honza, nás pozval na neděli k sobě na brunch, a vzhledem k tomu, že je to jen přes ulici, jsme mohli s čistým svědomím dorazit, stejně jako Štěpán. Upekli jsme scones podle Jamieho Olivera (jednoduchý, blbuvzdorný a strašně dobrý recept, s marmeládou, šlehačkou a kotlem čaje je to úplně nejlepší snídaně nebo svačina) a chystali se dorazit na půl jedenáctou… když se po desáté samozřejmě zesralo, co mohlo, a Lvíček strávil první půlhodinu brunche takhle:

IMG_2899

Pak to spravil a připojil se k nám, kupodivu na něj i zbylo – zaplácla jsem ostatní sconami, než se ugrilovala šunka, black pudding a párečky, opekly toasty a usmažila vajíčka. Tedy “se”, zmíněné činnosti prováděla především hostitelka Stáňa, která se omlouvala, že vajíčka jsou míchaná, protože neumí poachovat – tj. vyrábět ztracená vejce (poached eggs). “A já myslel, že poučovat umíš dobře,” neodpustil si poznámku Eda, spolubydlící Stáni a Honzy a jediný z kluků, který nebyl oncall.

IMG_2900

IMG_2904

IMG_2905

Trocha slintacích detailů:

IMG_2902

IMG_2907

Bylo krásně, takže jsme vynesli jídlo na terasu a Lvíček, který kontroloval, jestli už všechno jede jak má, si položil na šikmou, dovnitř se svažující zídku notebook. Stál tam dobrou čtvrthodinu, když Štěpán pronesl: “Aby ti nespad,” a ve chvíli, kdy jsme k němu všichni zvedli oči, zafoukal vítr a macbook air se poroučel dolů. Naštěstí dovnitř na terasu a ne ven ze čtvrtého patra, a naštěstí – potom, co nejbližší Honza k němu neúspěšně natáhnul ruce ve snaze ho zachytit – do květináče s rozmarýnem. Po vyčištění zaprášeného displeje jsme na něm nenašli ani škrábnutí, ale Štěpána se od té doby bojíme.

IMG_2921

Na závěrečný mátový čaj jsme se už přesunuli dovnitř.

IMG_2923

Bump :D

IMG_2919

A tohle si prej pořizujeme domů ;)

4 komentáře:

  1. Black pudding bych nemusela, ale zbytek klidně! Jo a ty sconíky, těch bych si dala klidně mísu a hned... :P
    P.S. Bump! ♥ :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle je ještě houby, ale tenhle týden mi vylez :D

      náhodou hele, takhle domácí nebyl vůbec špatnej :)) a kvůli sconám mi Štěpán vyhrožuje únosem :D

      Vymazat
  2. Chňá! Proč mě nikdo nezve na brunch? Jinak.. ach ty IT joby, s Tomášem je to to samý, vždycky se něco musí pos*at v nejnevhodnější okamžik!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo, že! hele, tak někoho pozvěte vy, je to fajn věc ;)

      Vymazat

Když budete komentovat bez přihlášení, vyplňte prosím aspoň jméno :)