neděle 1. ledna 2012

Vánoce v Česku 3. - Nadílka naněkolikrát

Paradoxně, ani s jedněmi z rodičů jsme se neviděli přímo na Štědrý den. Nadílka u našich proběhla 23. dopoledne a tchánovci s babičkou přijeli ke druhé babičce, kde jsme spali, až pětadvacátého večer. Nějak nám ale ani nepřišlo, že by nám něco chybělo - klasické šílenství se smažením půl tuny řízků a rozbalováním pyramidy dárků nás bohatě zaměstnaly.

Z Prahy jsme odjížděli 23. po obědě, když jsme se cestou ještě zastavili ve Starbucks na Dejvické pro White Chocolate Moccha, kterou jsme si vypili na pumpě. Navozenou vánoční náladu jsem chtěla podpořit posledním předvánočním vydáním novin... které ale byly celé včetně přílohy věnovány Havlovu pohřbu. Truchlení jsem respektovala, ale noviny jsem znechuceně vrátila do regálu.


Zbytek odpoledne jsme strávili výrobou vosích hnízd a večer balením dárků. Na Štědrý den jsme poobědvali kubu a obalili a ofritovali obrovskou hromadu řízků, načež přijel Lvíčkův strejda s rodinou, připili jsme si šampaňským od našich, povečeřeli a šli rozdávat. O dárcích už jsem psala, tak se jen pochlubím slavnostní tabulí, nazdobeným stromkem a kapříky od Páji - ignorujte vyceněný výraz :))




Na Boží hod jsme tradičně posnídali řízek se salátem, poobědvali kachnu se zelím a rozdali si zbytek dárků se zbytkem rodiny. Začalo to strašně utíkat, už nás čekaly jen dva dny a kousek...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Když budete komentovat bez přihlášení, vyplňte prosím aspoň jméno :)