středa 12. října 2011

Irsko strikes back aneb úlovky

V neděli mě Irsko zase vytočilo na nejvyšší míru. Asi už jsem psala, že je dublinský systém autobusů naprosto nepřehledný a nepochopitelný a jakž takž funguje jen linka, která jezdí do IKEA.

No, tak už to není pravda. Někdy v době, kdy jsme byli v Americe, zřejmě někdo z Dublin Busu zjistil, že existuje jedna linka, kterou dokážou používat dokonce i cizinci, a promptně zařídil náhradu. Od otevření IKEA v Dublinu k ní zajížděl autobus 13a (a některé další verze třináctky) z Merrion Square. Žádná bezplatná linka, na co to proboha myslíte, to se tu neprovozuje; normální MHD s jízdným kolem dvou euro. Samozřejmě jsme nepředpokládali žádné zemětřesení v jízdních řádech, tak jsme na web mrkli jen si upřesnit, kdy třináctka do Ikey jede... a zjistili jsme, že nikdy.

Za velkých záchvatů vzteku jsme se asi po půl hodině dopátrali, jaký že bus tam teď jezdí, odkud a kdy, a rozčarovaně vyrazili. Cesta pěšmo i následná dráha autobusu byly delší, jízdné dražší, no neberte to. (Shodli jsme se, že bezúčelně si pobyt v Dublinu protahovat rozhodně nebudem - líbí se nám tu pořád, ale jakákoli praktická záležitost je strašná bolest a zlo a neuvěřitelnej problém.)

Na místě už jsme celkem úspěšně pořídili lůžkoviny pro návštěvy, věšák, pár menších kousků nábytku a parádní expeditku:


Dovybavili jsme si kuchyň (konečně pánev, která nebude převažovat, nůž, s kterým jde přefiknout i něco tvrdšího než zelenina, nebo hrnec, do kterého se vejde třeba standardní porce chilli con carne):


A největší radost máme asi z pořádacího systému do koupelny, kam inteligentní irský architekt neumístil žádné úložné prostory a z odkládacích jen galerii pod zrcadlem:


A samozřejmě, přestala mi fungovat vestavěná čtečka, takže musím post nechat dočasně bez fotek. Sakra práce už.

(Restart pomohl, fotky doplněny.)

2 komentáře:

  1. Tak to si to Irsko teda pěkně pos*alo! Doufám, že to brzo napraví zase nějakou příjemnější stránkou tamního života. ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Hele, to je jak v Praze, tady od 1. 10. přeryli jízdní řády do podoby, jakou pamatuju ze svého dětství - 133 už nejezdí z Depa Hostivař k fildě, ale jen Sídliště Malešice - Florenc. Což jsem ovšem 3. 10., když jsem se potřebovala dostat z Náměstí Republiky do Malešic, netušila a byla jsem poněkud šokována :D

    OdpovědětVymazat

Když budete komentovat bez přihlášení, vyplňte prosím aspoň jméno :)