sobota 24. září 2011

Mlžný pátek

Lvíček v Kalifornii funguje na čtyřdenních pracovních týdnech. Minulý týden přiletěl v pondělí a do práce šel až v úterý, na přelomu druhého a třetího týdne si vzal pátek a pondělí dovolenou a čtvrtý týden už bude v pátek odlétat. Přiznal se, že by mu takový rytmus připadal ideální celoživotně ;)


(Tenhle spot píšu na jeho 13" MacBooku Air, který mi vnutil, aby mě nebolely ruce z klapotání na scvrklé klávesnici Eeečka. Pevně doufám, že to nedostanu, je to křáp! Klávesy jsou tu zas naopak nesmyslně daleko od sebe, na všechno je buď klávesová zkratka s jablkem nebo na to klávesová zkratka není, když napíšu písmeno s háčkem, tak se nejdřív napíše ten háček, jako když píšete na stroji! A chybí klávesa se středníkem na českém rozložení. Krám krám krám. Doufám, že už nikdy nikde nedostan Maca. Promiňte výlev :))


Původní plán na pátek byl zajet do Muir Woods National Monument a cestou se projet Avenue of the Giants, kusem dálnice lemovaným extravysokými sekvojemi. Mělo to být po cestě, ale Google mapy prozradily, že je to asi 270 mil, takže asi pět hodin cesty. Mizerná Amerika, všechno je tady strašně daleko. Takže aspoň ten Muir Woods, jenže ten měl být kousek od SF a připadalo nám, že to není náplň na celý den. Tak jsme, bláhovci, přihodili Point Reyes.


Museli jsme jet zase přes San Francisco (a to jsme si mysleli, že vést dálnice středem města napadlo jen komunisty! Zlatá magistrála proti 101 středem SF, ta má aspoň sjezdy a nájezdy podobné dálničním, ale dálnice ve Státech má normální semafory, křižovatky a přechody pro chodce - na každém rohu). Odměnila nás ale druhá cesta přes Golden Gate. Tentokrát byl celý utopený v mlze a to byla zas úplně jiná podívaná než posledně.




Na navigaci, kterou jsme si koupili na těch pár dní do telefonu, jsme naťukali adresu restaurace přímo u sjezdu na Point Reyes, kde jsme se chtěli naobědvat. Všechno idylické, a jak už to u idyl bývá... nevydrželo to dlouho :)

5 komentářů:

Když budete komentovat bez přihlášení, vyplňte prosím aspoň jméno :)