pátek 23. září 2011

Zlatá brána otevřená

K zastávce Cable Caru, na který jsme měli celodenní lístky, jsme se rozhodli dojít přes Lombard Street aka nejklikatější ulici na světě, a myslela jsem, že omdlím, ještě než tam dojdem. Stoupání v tomhle příšerném městě dosahuje - i v nejhustší zástavbě - místy, bez přehánění, aspoň tak 40 stupňů.



Lombard Street je nejspíš vymyšlenost pro turisty, jinak si nedovedu představit, proč by kdo proboha stavěl tak pitomou klikatou ulici. Ale jo, je zážitek vidět tam sunout se auta tempem, jaké vídáte jen u Pražáků s letními gumami na výjezdu do (respektive z, protože Lombard je průjezdná jen směrem dolů) vysokohorských oblastí. Stanice je naštěstí hned na vršku téhle podivuhodnosti.


Zastávky do Chinatownu byly sice po cestě, ale rozhodli jsme se dojet zpátky do centra a vstoupit do čínské čtvrti jak se sluší a patří - tradiční bránou. Chinatown je dost obskurní záležitost, ale to si asi dovedete představit sami. Celkem komické byly transparenty oslavující nevímkolikáté výročí založení Čínské lidové republiky.


Čína v "Číně" byla dobrá. Těžko říct, jak moc poameričtělá; každopádně ne až tak vzdálená českým verzím, mírně pálivá a s hromadou dokřupava orestované zeleniny. Na kung-pao moc nejsem, ale tentokrát jsem na ně měla chuť a skutečně jsem nemohla litovat výběru ani v nejmenším. K účtu jsme dostali fortune cookies! V mém bylo "A friend or partner will soon be calling on you for help." V Lvíčkově "You are very persistent in pursuing your goals in life." Minimálně to jeho je neprůstřelné :) (Omluvte trochu crappy fotku, nebylo světlo, chtěla jsem hlavně šérnout ty fortune cookies.)


Po obědě jsme se šli ještě trochu projít po okolí - v SF se staví metro, takže jsou kusy města dost rozkutané. Pravděpodobné dokončení bylo avizováno na rok tuším 2018, dost peklo, ale stejně mě fascinuje, že se v dnešní době ještě vůbec někde vyplatí začít stavět podzemku. Výkopy byly i v okolí Ferrari Store, ale stejně jsme si tam zašli (i přesto, že je to jeden z těch krámů, kde je přesila prodavačů vůči zákazníkům).


No a pak jsme vyjeli z garáží, shodili střechu a vyrazili na Golden Gate! Ani to moc nefoukalo (v těch rychlostech), pocit to byl úžasný a vyhlídka (první sjezd za mostem) taky. Jooo :)

1 komentář:

  1. Golden Gate (<3), ta křivá ulice, little China - to jsou prostě všechno tak profláklý destinace... Člověk to ve filmech a reklamách a kdovíkde ještě viděl milionkrát a stejně prostě jen :-o a <3
    Krásně si to tam užíváte! ;)

    OdpovědětVymazat

Když budete komentovat bez přihlášení, vyplňte prosím aspoň jméno :)