pondělí 5. září 2011

Odpočinkový víkend

Víkend byl perfektní. Většinu jsme ho prováleli doma na gauči a v posteli, byli jsme jenom v kavárně, v parku a v hospodě :)) Omluvte kvalitu prvních dvou fotek, jsou z mobilu:


Doufala jsem, že nám plešatý barista vytvoří nějaký hezčí latte art, ale místo něj tam byla vlasatá baristka, tak jsme se museli spokojit s mřížkou. Vytáhli jsme tam Štěpána, který si (ve tři odpoledne) dal ke kávě ovocný cheescake jako snídani a byl docela potěšen, že jsme ve městě coffeefastfoodů našli "starosvětskou" kavárnu s dřevěnými stolečky a kávou v porcelánu.


V neděli jsme počkali, až přejde relativně vzácný slejvák, a vyrazili na podzimní vycházku do parku. Okolo našeho domova je sice několik stromů, ale většina z nich si urputně drží zelenou, maximálně decentně žloutne (když jsem to v pátek nebo v sobotu poprvé zahlídla z okna, vypískla jsem radostí :D). Nebyli jsme tím pádem úplně připravení na totálně podzimní atmosféru v Ringsend Parku.


Vzhledem k tomu, že nebylo dlouho po dešti, jsme tam byli skoro sami. Dětská hřiště a asfaltové uličky mezi barevnými stromy a trávou plnou vran, které tu mají šedá záda, takže vypadají mnohem míň depresivně, tak trochu připomínaly začátek školního roku na Střeláku. Trochu mokro, první várka spadaného listí, ve vzduchu vůně země a nádech kouře z okolních domů, kde se začalo topit. Byli jsme štěstím bez sebe.


V pátek se tu mimochodem hrálo kvalifikační utkání Irsko - Slovensko. Bydlíme přímo u stadiónu, takže jsme na obvyklé podvečerní procházce narazili na strašnou masu Slováků. Slovensko prý mělo na utkání alokované 4000 lístků a devadesát procent se jich prodalo místním (pár lidí určitě přiletělo, ale spíš to byl takový manifest expatů).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Když budete komentovat bez přihlášení, vyplňte prosím aspoň jméno :)