pátek 30. září 2011

Mystery Monday

Jak už jsem psala, pondělí bylo odpočinkové, takže Lvíček naplánoval hned po vyřízení výměny auta zapadlout do hotelového bazénu. To byla TAKOVÁ LAHODA! Byl všední den, takže jsme měli klid (až na jednoho maníka s rádiem, ale nerušil).


Nejúžasnější den z prodlouženého víkendu pokračoval obědem u Indů. Kuřecí kari (já) a kuřecí tikka masala (Lvíček). Byla to jídelní vražda, a to jsme si ani nedávali vindaloo :)) Ale potom, co opadl bezprostřední požár žaludku, jsme si naopak začali připadat velice příjemně.


Po obědě jsme nasedli do Patriota a vyrazili k Mystery Spotu, který měl být nedaleko asi hodinu jízdy vzdáleného Santa Cruz. Brzo přišlo empirické zjištění, že Jeep má nejspíš pokovená skla, protože navigace se tam nechytala ani v nejmenším. Cestu na Santa Cruz jsme naštěstí měli procvičenou z předchozího dne a na poslední míli jsem si nalistovala v offline stavu navigace konec trasy.


Dorazili jsme bez plánování, bez objednávání - a v nádherném čase, 15 minut do následující prohlídky, takže jsme si stihli odskočit a vylisovat pamětní penny :D Naše skupinka byla navíc ve srovnání s tou následující úžasně malá, takže jsme měli všichni spoustu prostoru na focení.


Mystery Spot je prý místo, kde nefungují fyzikální, potažmo gravitační zákony tak, jak mají. Na netu je o tom spousta informací, včetně důkazů, že všechno z toho je podvod a není problém si malý mystery spot postavit doma na zahradě; relevantních věcí se ale dogooglíte pouze anglicky. Legenda kusu kopce je, že na něm nedrží postavená žádná stavba, nehnízdí tam ptáci, citlivějším osobám se dělá špatně (to i mně, ale spíš z absurdní konstrukce té budky co tam stojí) atd. atd. Uvnitř tajemného kruhu se lidi odklánějí od své osy, mění výšku a voda teče (skoro) do kopce.


Demonstrace na samé hranici Spotu jsme se zúčastnili i my. Stojí tam betonový soklík, jednou stranou uvnitř Spotu, jednou vně. Průvodkyně na něj postavila vodováhu, aby demonstrovala, že stojí rovně. Postavili jsme se každý na jednu stranu - a koukali si z očí do očí. Vyměnili jsme se, a najednou jsem Lvíčkovi koukala do ohryzku. Nevím, jestli to byl nebo nebyl trik, ty "vyvracecí" stránky jsem nepročítala, ale bylo to vtipné :)


Vtipná byla i naše průvodkyně. Chrlila průpovídky jako "lidé uvnitř Mystery Spotu často propadají nekontrolovatelným záchvatům smíchu - ale to je kvůli mým vtipům", "it's called a Mystery Spot, not a Solved Spot" (při vysvětlování možné příčiny jevů v Mystery Spotu), "uniká tu ze země CO2 a my máme hromadnou halucinaci, což je docela dobrý za 5 dolarů" (jedno z možných odůvodnění :D) nebo, při rozdávání dárkových samolepek na nárazník, "if you don't have a car on your own, don't worry, there's a lot of cars on the parking..." Pusa se jí nezastavila, ale na konci prohlídky jsem si jako jediná vzpomněla na její jméno, tak ji to snad aspoň potěšilo - krabičky na spropitné jsem si všimla obluzená hromadnou halucinací moc pozdě :P


Vážně jsme se pobavili, a jelikož bylo odpoledne ještě mladé, rozhodli jsme se zajet znova do kina a zkusit Drive. Nevěděli jsme, kdy ho hrajou, ale asi vás nepřekvapí, že jsme přijeli 20 minut před začátkem? :) Nedá se popsat fantastičnost toho dne, prostě všechno plynulo a všechno vycházelo a my se cachtali ve vlnách štěstí každou minutu jízdy a každý krok pěšky.


Drive by si zasloužilo samostatnou recenzi a na ni se asi budu muset ještě připravit. Ale přesně zapadalo do nálady celého dne, byl to úžasně natočený a zahraný film a skončil s velkou rezervou předtím, než jsme měli hlad (no, to byla asi taky zásluha pytlíku popcornu ;)) a zajeli do Taco Bell pro večeři, která nám úplně přesně (nepřekvapivě) vyšla, že jsme si ji snědli u (perfektního dílu) HIMYM.

(To, že mi po tom jídle bylo v noci a druhý den blbě, se už do Nejlepšího Úžasného Kouzelného dne nezahrnuje... :))

1 komentář:

Když budete komentovat bez přihlášení, vyplňte prosím aspoň jméno :)