pátek 23. září 2011

Rybářský přístav

Náš cíl byl Fisherman's Wharf a po několika blocích jsme tam z konečné opravdu došli. Začátek ještě nic moc, prostě velké parkoviště u přístavu, ale hned o pár kroků dál jsme narazili na stánek Ben & Jerry's a samozřejmě nešlo odejít bez aspoň jednoho kopečku - oba jsme si vybrali příchutě s označením "scoop shop only" - já kávovou, Lvíček Chocolat Therapy a obě byly dokonalé.



Směřovali jsme k molu 39, ačkoliv jsme pořádně nevěděli, co tam vlastně má být - mělo tam každopádně být něco zajímavého :))). A ještě jsme tam ani úplně nedošli, když jsme uviděli první překvapení - plovoucí dřevěnou podlážku plnou lachtanů! Vydrželi jsme se na ně koukat dost dlouho.


Pak jsme obešli molo. Z přístavu byl úžasný výhled na San Francisco Bay se spoustou plachetnic, slavný Alcatraz a dva mosty stejného tvaru, jen jeden byl červenější ;).



Na Pier 39 se mi líbilo moc. Dvoupodlažní zástavba skrývala náměstíčko s cirkusovým pódiem, spoustu restaurací a ještě víc krámků. Milionkrát útulnější než centrum SF, a jestli vám to ještě nikdo neřekl, v Americe se OPRAVDU dobře nakupuje (a vůbec prolézá krámky), když jde o suvenýry, udělátka a věci, na které nepotřebujete americkou postavu :). Takže tam byl jeden ze spousty krámků se sladkostmi nespočetných druhů, příchutí a tvarů (a taky vzorků na krabičkách, takže nebyla nouze třeba o mentolky s logem Twilightu), obchod pro leváky (prodávající kromě sešitů s hřbetem na opačné straně třeba hrneček, který vás pobryndá, když se z něj pokusíte napít pravou rukou) nebo stánek se suvenýry věnovanými Alcatrazu, jehož vchod připomínal mříže.



Neradi jsme malebné prostředí komerčního mola opouštěli, ale poledne už bylo dávno za námi a v plánu byl oběd v Chinatownu.

1 komentář:

  1. Ty jo, tak tohle je místo, kam bych se po tomhle popisu fakt ráda podívala... Nic násilnýho, normální turistická pohoda. Lachtaniiii <3 Závidím! ;)

    OdpovědětVymazat

Když budete komentovat bez přihlášení, vyplňte prosím aspoň jméno :)